Czym zamienić masło?

Masła używa większość z nas codziennie. Najczęściej jest nim smarowany chleb, dodatkowo dodajemy go do potraw i dań obiadowych. Używamy masła, które ma bardzo wysoki procent tłuszczu, ponieważ takie najbardziej nam smakuje. Okazuje się jednak, że masło nie jest w stu procentach najzdrowszym produktem, szczególnie dla osób, które mają problemy z cholesterolem i wątrobą. Dlatego też tak ważne jest aby w swojej diecie wprowadzić zdrowsze zamienniki masła, które okażą się lepszym rozwiązaniem dla naszego zdrowia. Tutaj przede wszystkim sprawdzą się produkty, które stworzone są z warzyw. W ten sposób można zamienić masło szczególnie na kanapkach. Zdrowy hummus czy naturalne sery to idealne rozwiązania, które sprawią, że masło nie będzie nam potrzebne i nie będziemy odczuwali jego braku. Bardzo często wyeliminowanie masła jest niezauważalne a na pewno bardzo korzystne dla zdrowia.

Kategoria: Odżywianie

Zostaw komentarz

Musisz być zalogowany żeby móc komentować.