Dodatki do grilla

Grill to jedno ze standardowych, weekendowych rozwiązań, w szczególności gdy planujemy spotkanie ze znajomymi w ciepły dzień. Jakby nie patrzeć wszystkie propozycje są już oklepane. Kurczak, ryba, karkówka czy inne mięsa przyrządzone na wiele sposobów nie zadziwią już twoich gości. Ponadto grill kojarzy się nam z tłustą kiełbasą i piwem, które niekoniecznie dobrze wpływają na linię. Ale co robić, jeśli wszyscy wokół zajadają się smakołykami? Warto przygotować coś specjalnie dla siebie, coś co nie zniweczy efektów twojej diety. Z tego względu warto przyrządzić przekąski, których głównym składnikiem będą warzywa. Nadziewany bakłażan, cukinia czy faszerowane pieczarki doskonale spędzą się podczas przyjemnego wieczoru. Dodatkowym atutem jest smak, który możemy modyfikować w zależności od dodawanych przypraw. Warzywa, które podamy na grillu będą doskonale komponować się z mięsem, mogą też stanowić odrębną potrawę. Mogą dostarczyć nam porcji niezbędnych witamin i minerałów, a także całkiem sporo błonnika, który wspomoże nasze trawienie. W Internecie roi się od przepisów, może uda ci się znaleźć coś dla siebie? Jeśli nie zawsze możesz stworzyć coś samodzielnie.

Kategoria: kuchnia

Zostaw komentarz

Musisz być zalogowany żeby móc komentować.