Odgrzewanie

Każdy z nas lubi mieć przygotowane jedzenie, tak by mógł zjeść coś ciepłego kiedy przyjdzie z pracy czy szkoły. Gotowanie na zapas jest popularne nie tylko wśród studentów, ale również wśród tych, którzy w tygodniu nie mają najzwyczajniej czasu na przygotowanie sobie posiłków na bieżąco. Odgrzewać jedzenie można na wiele sposobów, jedne są zdrowsze, drugiej mniej. Jedne powodują znaczną utratę walorów smakowych dania inne nie mają większego wpływu. Najpopularniejszym sposobem, a zarazem najszybszym jest wstawienie potrawy do mikrofalówki. Niestety niektóre z kulinarnych propozycji mogą się zeschnąć bądź stracić swoją doskonałą konsystencję. Dotyczy to w szczególności naleśników. Dobrym rozwiązaniem jest wstawienie dania do piekarnika, jednak trzeba uważać. Przy wyborze takiego rozwiązania warto zawinąć podgrzewane jedzenie w folię aluminiową bądź włożyć do naczynia żaroodpornego. Pamiętajmy jednak, że najlepiej byłoby gotować na bieżąco i starać się unikać podgrzewania.

Kategoria: kuchnia

Zostaw komentarz

Musisz być zalogowany żeby móc komentować.